elefant.ro

Avocatul Poporului: Ce se intampla cu elevii care nu pot intra in examen din cauza temperaturii?

Avocatul Poporului, Renate Weber, sustine ca numeroase persoane s-au adresat institutiei reclamand obligativitatea termoscanarii, precizand ca cei nemultumiti se pot adresa instantei de judecata. In plus, Weber se intreaba ce se va intampla cu elevii care vor rata examenele dupa termoscanare.

“Atat timp cat ea nu este prin lege si nu este prin Ordonanta de Urgenta, competentele noastre sunt limitate. Fiind vorba de o Hotarare, orice persoana interesata care se considera vatamata poate sa faca acest lucru la instanta” a spus Renate Weber sambata, a Digi24.

Avocatul Poporului a precizat ca ceea ce o ingrijoreaza este faptul ca termoscanarea ar putea avea consecinte care sa ii afecteze pe unii dintre cei care nu pot avea acces in unele spatii inchise, dand exemplul tinerilor care trebuie sa sustina examene si intrebandu-se ce s-ar putea intampla in cazul unui elev care nu poate sustine examenul de final din cauza ca temperatura sa depaseste nivelul prevazut prin lege.

notino.ro

Elevii aceia, daca vor fi exclusi, daca nu vor fi primiti in sala de examen, strict pentru ca au avut in dimineata aceea 37,4 grade, o fi normal? Adica, din punctul acesta de vedere, eu cred ca trebuie sa ne gandim un pic mai bine. Consecintele, mai ales, sunt cele care ma pun pe mine pe ganduri si-mi dau o stare nu neaparat de bine”, a afirmat Renate Weber.

Ea da de asemenea exemplul femeilor, care pe parcursul unei luni sufera diverse modificari fiziologice si al caror organism poate arata temperaturi crescute fara ca acestea sa sufere de COVID-19, dar si al persoanelor care sufera, de exemplu, de un abces care poate duce la cresterea temperaturii corporale.

“In realitate datele acestea nu se retin, nu le retine niciun termometru si cine ar avea anevoie de datele astea? Nu cred ca neaparat din perspectiva protectiei datelor e, desi am avut astfel de sesizari din partea unor medici care au spus ca e un act medical si trebuie sa-ti dai consimtamantul” a mai afirmat Avocatul Poporului.

Renate Weber spune ca in cazul unei interdictii aplicate celor care nu isi dau consimtamantul privind termoscanarea se poate vorbi despre “un consimtamant fortat, nu benevol”.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa acestei Stiri este websiteul Ziare.com

notino.ro