elefant.ro

Avertizare imediată cod galben de fenomene periculoase pentru București și județe învecinate

O avertizare meteo cod galben de vreme severă pentru București intră în vigoare vineri, 22 mai, de la ora 19:00 și este valabilă până la ora 21.30. Ploi puternice, frecvente descărcări electrice și grindină de mici dimensiuni sunt fenomenele așteptate în București.

ACTUALIZARE ORA 20:35 Meteorologii au prelungit, până la ora 21:30, atenţionarea emisă vineri seara pentru municipiul Bucureşti, care viza averse, descărcări electrice şi grindină de mici dimensiuni.

elefant.ro

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de tip nowcasting (avertizare imediată de fenomene periculoase) pentru București și anunță că va ploua în averse, se vor acumula 15-20 l/mp, vor fi frecvente descărcări electrice și grindină de mici dimensiuni.

Inițial, meteorologii prognozaseră că fenomenele se vor manifesta timp de o oră, avertizarea inițială fiind valabilă până la vineri seara la ora 20:00, dar apoi a fost prelungită.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, menţionează ANM.

ACTUALIZARE ORA 19:20. Grindină de mici dimensiuni, frecvente descărcări electrice, averse ce vor cumula 15…20 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului se vor produce și în zone din județul Ilfov, județul Ialomița și Călărași, vizate și ele de un cod galben nowcasting de la ora 19:20 la ora 20:30

Zone vizate:

– Județul Ialomiţa: Urziceni, Manasia, MunteniBuzău, Căzănești, Ion Roată, Ciochina, Reviga, Gheorghe Doja, Alexeni, Andrășești, Sfântu Gheorghe, Valea Măcrișului, Balaciu, Albești, Sărățeni;

– Județul Călăraşi: Budești, Fundeni, Frumușani, Vasilați, Plătărești, Sohatu, Gălbinași;

– Județul Ilfov: Cernica, Glina, Berceni, PopeștiLeordeni;

Sursa acestei Stiri este websiteul Digi24.ro

notino.ro