notino.ro

Un preot polonez spovedeste enoriasii in format ”drive in”, pentru a evita contaminarea cu COVID-19

Un preot paroh din vestul Poloniei a decis sa le ofere enoriasilor sai posibilitatea de a se confesa inaintea sarbatorii Pastelui fara a cobori din masinile lor, el insusi aflandu-se in masina, cu respectarea distantei de cel putin 1,5 metri, pentru a evita contaminarea, cu geamul lasat in jos.

Preotul Adam Pawlowski (foto), paroh la Rogalin, in regiunea Poznan, a declarat pentru AFP ca a fixat deja primele astfel de intalniri cu enoriasi, informeaza joi AFP.

El sustine ca urmeaza astfel exemplul preotilor catolici americani.

notino.ro

Polonia este o tara majoritar catolica si numerosi credinciosi se impartasesc inaintea sarbatorii Pastelui.

In contextul pandemiei actuale, Episcopatul Poloniei a reamintit ca o confesiune prin telefon sau pe internet nu este valabila, adaugand totodata ca aceasta este autorizata in alt loc decat biserica si confesionalul.

Ramai pe Ziare.com pentru a afla cele mai noi informatii despre evolutia epidemiei COVID-19: LIVE – Avem peste 1.000 de cazuri de coronavirus si ministru nou la Sanatate. Guvernul a schimbat modelul de declaratie cu care putem iesi din casa.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa acestei Stiri este websiteul Ziare.com

notino.ro
This entry was posted in Stiri and tagged .