notino.ro

Medicii italieni, în război cu coronavirusul – 37 de decese ale cadrelor medicale și 6205 de infectări

Italia a pierdut 6.205 cadre medicale în lupta cu coronavirusul. 37 de medici au murit, iar restul cadrelor se află în izolare din cauza contactării virusului. Presiunea este tot mai mare pe doctorii sănătoşi, care fac cu greu faţă situaţiei.

 Numai ieri trei medici au încetat din viaţă. Este vorba despre doctori care lucrau în spitale din Bergamo, Foggia şi Napoli, scrie Mediafax.

elefant.ro

 „Ducem un adevărat război, doctorii şi familiile îi plâng pe cei răpuşi de boală”, a spus Filippo Anelli, preşedintele Federaţiei Doctorilor din Italia.

 Tot astăzi, în Italia a fost anunţată moartea unei asistente, Daniela Trezzi (34 de ani), care s-ar fi sinucis de teama că a transmis virusul şi altor oameni.

Italia are în total, până acum, 74.386 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus, apropiindu-se de China (care are 81.218 cazuri), pe care a depășit-o însă cu mult la numărul decese:  până acum, 7.503 persoane au fost ucise de boală în Italia, în timp ce în China, potrivit raportărilor oficiale, s-au înregistrat 3.281 de morți.

În Italia s-au vindecat până acum 9.362 de persoane, iar 57.521 de oameni încă luptă cu virusul. Dintre aceștia, 3.489 de persoane sunt, din păcate, în stare gravă. 

Noul bilanț vine după ce Italia fusese lovită din nou, marți seara, de o statistică dureroasă a epidemiei de coronavirus: 743 de morți în ultimele 24 de ore și 5.249 de cazuri nou confirmate de îmbolnăvire. A fost a doua cea mai tragică statistică în privința deceselor de la începutul epidemiei din Italia. Un „vârf” s-a înregistrat sâmbătă, când au fost 793 de morți.

Editor: A. D.

Sursa acestei Stiri este websiteul Digi24.ro

notino.ro