notino.ro

Mai mult de o treime din populatia lumii este izolata in case

Dupa ce in India s-a instituit o carantina generala, zilele trecute, mai mult de o treime din populatia totala a lumii sta acum in case, din cauza pandemiei globale de Covid-19.

Astfel, dintr-o populatie mondiala de aproape 7,8 miliarde de locuitori, 2,8 miliarde sunt (si suntem) nevoiti sa stea in casa, relateaza Business Insider.

In procente, acest lucru inseamna in jur de 36% din populatia totala a lumii.

elefant.ro

India, cu o populatie de 1,3 miliarde de locuitori, contribuie masiv la aceasta proportie, dar si multe tari ale Europei, in frunte cu Franta, Marea Britanie, Italia si Spania.

Prima tara care a impus aceasta masura de izolare completa a locuitorilor sai a fost Italia, pe 9 martie, urmata de Norvegia si Danemarca, dupa cateva zile.

Asadar, in prezent, vorbim despre aproape trei miliarde de oameni din-o treime din tarile lumii, de pe toate continentele.

Amintim ca peste 525.000 de oameni au fost infectati cu coronavirus in toata lumea, iar peste 23.700 dintre ei au murit.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa acestei Stiri este websiteul Ziare.com

notino.ro
This entry was posted in Stiri and tagged .