notino.ro

BCR: Economia Romaniei va scadea cu 4,7% in 2020. Deficitul bugetar 7,3%, somaj 11%

Economia Romaniei va intra intr-o contractie severa, cu o scadere a produsului intern brut (PIB) de 4,7%, insotita de un deficit bugetar de 7.3% si de o rata a somajului de 11%, potrivit datelor revizuite publicate de BCR, a doua cea mai mare banca din Romania.

Scaderea PIB din Trimestrul 2 va fi masurata cu doua cifre, mai spun analistii BCR, precizand, totusi, ca eloborarea prognozelor este marcata de mari incertitudini legate de durata si amploarea pandemiei cu coronavirusul Covid-19.

In T3/2020, PIB ar putea creste cu 12,8% fata de perioada anterioara, iar in T4 cu 0,7%. BCR se asteapat ca in 2021 insanatosirea economie sa marcheze o crestere de 3,9%, datorata de efectul de baza si “presupunand ca eventuala politica fiscala restrictiva va fi compensata de o politica monetara adecvata”, spune raportul BCR.

elefant.ro

Rata inflatiei (IPC) ar urma sa scada la 2,8% (fata de 3,4% anticipata anterior), mai ales ca urmare a scaderii accentuate a pretului petrolului, dar si a socului singular al scaderii cererii.

Citeste mai multe despre BCR: Economia Romaniei va scadea cu 4,7% in 2020. Deficitul bugetar 7,3%, somaj 11% pe Curs de Guvernare

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa acestei Stiri este websiteul Ziare.com

notino.ro