notino.ro

Un jandarm clujean a fost decorat de Armata SUA pentru activitatea sa din Afganistan

Un jandarm clujean a fost decorat de Armata SUA cu cea mai inalta distinctie acordata trupelor aliate, pentru activitatea pe care a desfasurat-o in teatrul de operatii din Afganistan.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Judetean (IJJ) Cluj, maiorul Cosmin Covaciu din cadrul IJJ Cluj a fost recompensat recent de Armata Statelor Unite ale Americii cu “Meritorius Service Medal”, aceasta fiind cea mai inalta distinctie militara americana acordata trupelor aliate. Distinctia i-a fost inmanata in cadrul activitatii de evaluare a Jandarmeriei Romane, pentru anul 2019.

Cu aceeasi ocazie, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, i-a inmanat jandarmului clujean “Emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne, cu insemn de razboi”.

elefant.ro

Aflat la a doua sa misiune internationala, maiorul Cosmin Covaciu a participat in perioada februarie-septembrie 2019 la misiunea NATO Resolute Support, in teatrul de operatii Afganistan.

“In calitate de consilier al instructorilor implicati in pregatirea politiei afgane, ofiterul s-a facut remarcat prin capacitatea deosebita de rezolvare a problemelor, prin initiativa si daruire, actiunile sale contribuind la procesul de infaptuire a pacii in zona”, se arata in comunicat.

Din anul 2016, maiorul Cosmin Covaciu este comandantul Detasamentului de Jandarmi Gherla-Dej.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa acestei Stiri este websiteul Ziare.com

notino.ro
This entry was posted in Stiri and tagged .