notino.ro

Klaus Iohannis, declarații de presă la ora 12:00. Ce anunță președintele

Președintele Klaus Iohannis va susține o declarație de presă, luni, de la ora 12, la Palatul Cotroceni. Este de așteptat ca președintele să anunțe că va convoca Parlamentul în sesiune extraordinară pentru a lua act de angajarea răspunderii pentru proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi seară, după ce Guvernul și-a asumat angajarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi, că imediat ce proiectul de lege va fi trimis la Parlament îi va cere acestuia să se reunească într-o ședință extraordinară pentru adoptarea legii.

notino.ro

„Astăzi guvernul a decis să-și angajeze răspunderea pe modificarea legii alegerii primarilor. Se dorește revenirea la alegerea corectă, democratică și normală. O alegere potrivită și sprijin guvernul în acest demers. Este după părerea mea calea corectă de alegere a unui primar, în două tururi, în așa fel încât cel puțin jumătate plus una dintr-o comunitate să aleagă persoana care va fi primar. Încurajez guvernul să meargă mai departe. Astăzi s-a decis în guvern că se va angaja răspunderea, în foarte puțin timp cum va fi trimis proiectul la Parlament și imediat eu voi cere Parlamentului să se reunească într-o sesiune extraordinară” a declarat săptămâna trecută Klaus Iohannis.

După ce va fi convocat Parlamentul în sesiune extraordinară urmează să fie stabilit calendarul angajării răspunderii. Ulterior, partidele care nu sunt de acord cu modificarea legislației electorale pot depune o moțiune de cenzură.

Editor: Robert Kiss

Sursa acestei Stiri este websiteul Digi24.ro

notino.ro