elefant.ro

Muzeul Luvru, cu portile blocate de proteste privind reforma pensiilor

Celebrul muzeu Luvru din Paris a fost inchis, vineri dimineata, spre disperarea turistilor, dupa ce aproape 100 de sindicalisti nemultumiti de reforma pensiilor au blocat intrarile in cladire.

Mobilizarea a fost facuta la apelul mai multor sindicate, in cadrul manifestarilor generale impotriva reformei pensiilor.

Intr-un comunicat al sindicatelor se mai precizeaza si ca se doreste “imbunatatirea conditiilor de lucru, precum si o marire salariala”, relateaza Le Parisien.

elefant.ro

Vizitatorii si-au exprimat pe fata nemultumirea si i-au huiduit pe grevisti. Intre 30.000 si 50.000 de turisti viziteaza zilnic muzeul Luvru.

Blocajul a fost instituit de persoane din afara, pentru a se evita eventualele sanctiuni posibile impotriva angajatilor muzeului. Zecile de grevisti au purtat banderole albe, au cantat si au scandat impotriva guvernantilor.

Conducerea muzeului Luvru a anuntat ca banii achitati deja de turistii care nu au putut intra vor fi dati inapoi. Nu e clar cand se va redeschide muzeul.

Citeste si:

C.B.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa acestei Stiri este websiteul Ziare.com

notino.ro