notino.ro

Un bărbat din Timișoara a primit o amendă uriașă după ce a aruncat o saltea pe stradă VIDEO

Un bărbat a fost amendat cu 6.000 de lei de către Poliția Locală din Timișoara, după ce a aruncat o saltea pe stradă.

Gestul bărbatului a fost surprins de o cameră video și a avut loc la intersecția străzilor Romulus și Grofșoreanu din Timișoara.

notino.ro

Potrivit Poliției Locale Timișoara, pe lângă persoanele surprinse de către agenți că aruncă deșeuri pe domeniul public, sunt identificate și sancționate și persoanele surprinse de către camerele de vedere ale ale municipalității.

Bărbatul amendat cu 6.000 de lei a fost obligat și să colecteze gunoiul abandonat pe domeniul public.

Alte trei persoane care au aruncat gunoaie pe stradă în Timișoara au fost sacționate cu câte 3.000 de lei, fiind obligate să adune deșeurile abandonate.

Sancțiunile sunt aplicate conform Legii 211/2011 modificată prin Legea nr. 188/2019, care specifică faptul că abandonarea de deșeuri se sancționează cu amenzi de la 3.000 la 6.000 lei, cei depistați fiind obligați și să ia măsuri de igienizare a locației. În cazul în care contravenientul nu respectă măsura complementară de a igieniza locația în termenul stabilit și de a preda deșeurile către un operator specializat, acesta poate fi sancționat cu amendă de la 7500 la 15.000 lei, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului.

Editor web: Vlad Mironescu

Sursa acestei Stiri este websiteul Digi24.ro

notino.ro