notino.ro

Judecatorii CCR, alesii locali si parlamentarii vor putea sa cumuleze in continuare pensia cu salariul de la stat – Ministerul Muncii

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, le-a prezentat membrilor Executivului, vineri seara, propunerile sale privind interzicerea cumulului pensiei cu salariul in sistemul public, exceptie facand cei cu pensie mai mica decat salariul minim brut, alesii locali si nationali, precum si judecatorii CCR.

“Am propus Cabinetului sa analizam oportunitatea prevederilor legate de interzicerea cumulului pensiei cu salariul in sistemul public, in sensul in care am propus un mecanism pentru stabilirea modului in care, in mod obiectiv, o persoana sa poata alege intre pensie si salariu in conditiile in care salariul este din sistemul public”, a declarat Violeta Alexandru.

Ea a precizat ca optiunea ar urma sa se faca in 15 zile, fiind la latitudinea persoanei sa opteze intre pensie si salariu.

elefant.ro

De asemenea, a prezentat exceptiile acestei interziceri.

“Am propus ca cei a caror pensie nu depaseste salariul minim brut pe tara sa poata realiza acest cumul, astfel incat sa nu afectam categorii care au un nivel de venit redus.

Am stabilit faptul ca aceste prevederi nu vor fi aplicate astfel incat sa fie afectat un drept, cum este dreptul de a fi ales, asa cum spun si hotarari ale CCR. Cu alte cuvinte am tinut cont de hotararile Curtii si am explicat ca ele nu se pot aplica alesilor din plan central si local, respectiv judecatorilor CCR“, a mai spus ministrul Muncii.

Citeste si:

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa acestei Stiri este websiteul Ziare.com

notino.ro