elefant.ro

Modificari la statutul PLUS: traseistii sau oportunistii politic nu vor fi primiti in partid

Delegatii din Conventia Nationala a PLUS au votat, duminica, o serie de modificari la statutul partidului, printre care si aceea ca nu pot deveni membri persoanele care au dat anterior dovada de traseism sau oportunism politic.

Cel care a prezentat modificarile la statut in cadrul sedintei Conventiei Nationale a fost Andrei Lupu, unul dintre coordonatorii regiunii Sud-Muntenia.

“In viitor nu mai pot sa devina membri PLUS persoanele care au dat anterior dovada de traseism sau oportunism politic. (…) Perioada in care se pot face contestatii asupra adeziunilor era foarte scurta, de doar 15 zile, am largit-o acum la sase luni si am precizat si mai clar cine poate aproba aceste contestatii. (…) Dupa experienta campaniilor electorale, am observat ca au fost membri asupra carora au fost puse presiuni din partea autoritatilor si probabil ca mare parte dintre dumneavoastra ati fost la strans de semnaturi pe strada sau la impartit de pliante si nu de putine ori ati fost pusi in situatia de a veni Politia Locala la dumneavoastra si a va intreba daca aveti autorizatie sau sa va ceara un act de identitate. Am spus expres ca membrii au dreptul de a primi sustinerea PLUS in situatia in care sunt supusi unor tratamente injuste sau neintemeiate ca urmare a implicarii in actiuni organizate de catre PLUS”, a spus Lupu.

notino.ro

El a adaugat ca modificarile la statut clarifica si obligatiile legate de plata cotizatiei.

“Am fost in situatii in care unii membri au platit cotizatiile pentru altii, alti membri si-au pus intrebarea in ce masura este in regula, e o practica folosita uneori in alte partide. Nu spunem ca in partidul nostru a existat rea credinta atunci cand s-a intamplat asta, dar vrem sa inlaturam orice suspiciune. Prin urmare, fiecare membru va putea sa isi plateasca doar lui cotizatia, nu va mai putea plati si pentru altii, ca sa nu se inteleaga ca e mai stiu eu ce donatie ascunsa, ca exista interese pe acolo”, a mentionat acesta.

O alta modificare la statut a fost ca cei care detin functia de coordonator de comunitate nu pot fi presedinte sau membru al Biroului judetean ori al Biroului local, nu pot fi coordonatori regionali si nu pot fi presedinte al PLUS, iar in cadrul statului nu vor putea fi parlamentari, europarlamentari sau sa aiba alte functii in administratia centrala.

De asemenea, membrii fara resedinta sau domiciliu in afara tarii care solicita inscrierea in filiale din diaspora trebuie sa poata face dovada activitatii pe teritoriul acelei filiale in procesul de inscriere in PLUS prin oferirea unor “dovezi rezonabile”.

“Coordonatorii de comunitati locale vor deveni, de drept, membri delegati in cadrul Conventiei Nationale. (…) Este instituita o functie suplimentara in cadrul Consiliului National, cea de presedinte executiv, care sa poata administra zilnic problemele partidului. Prin alte partide exista functii fara numar pe la nivel national – secretar general, presedinti executivi, vicepresedinti. Noi, in afara de presedinte, am impus doar un presedinte executiv, care sa poata administra zi de zi problemele partidului, in timp ce presedintele isi va pastra atributiile de reprezentare in afara partidului”, a incheiat Lupu.

Pentru aceste modificari de statut au votat 943 de delegati, 126 au votat impotriva si 43 s-au abtinut.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa acestei Stiri este websiteul Ziare.com

notino.ro